Even wegdromen in Italië..

Als je als Foodie de kans krijgt om op bezoek te gaan bij diverse producenten begint je hartje al sneller te kloppen. Laat staan als je de vraag krijgt om bij kleinschalige, ambachtelijke producenten langs te gaan in het land van de meest pure, eerlijke keuken… Italië. Hier hoefde ik niet lang over na te denken....in het nachtelijk uur naar de luchthaven om vervolgens twee uur later in Rome uit te stappen. 

Lees meer...

European Culinary Trophy 2016

Ruim een week geleden vond de vierde editie van de European Culinary Trophy plaats in de kookfabriek in Amsterdam. Net als vorig jaar was Foodieontoer erbij. Dit jaar nog grootser en professioneler aangepakt dan vorig jaar. In alle vroegte aangekomen bij de Kookfabriek komen alle ambassadeurs samen voor de bouw van een popup foodmarkt. Op dit nachtelijk uur gaan we knallen voor een geweldige wedstrijddag.

Lees meer...

The Bellavita Expo

It has been two weeks since the first edition of the Bellavita Expo took place in Amsterdam. After the first show in London in July the whole Italian crew of producers came to the Netherlands last November. Foodie-on-Toer was asked to visit and judge more than twenty food and beverage products during the show and blog about this first edition of the Italian world in the Netherlands.

Lees meer...

International Whisky Festival 2015

Afgelopen drie dagen rook Den Haag naar Whisky. Het zestiende internationale Whisky Festival werd gehouden in de grote kerk in Den Haag. Er worden steeds meer whisky evenementen georganiseerd in Nederland de laatste jaren, maar het evenement in de grote Kerk mag zich tot een van de bekendere evenementen rekenen. De interesse in Whisky is nog steeds groeiende, Foodie-on-Toer nam een kijkje in de wereld van Whisky.

Lees meer...

Gastronomie 2015

Afgelopen twee dagen vierde Gastronomie haar 5 jarig bestaan. Werkelijk alle registers zijn opengetrokken om de 2015 editie nog spectaculairder te maken dan alle voorgaande jaren. En dat is absoluut gelukt, de organisatie is erin geslaagd om maar liefst twee bekende chefs van wereldformaat naar de beurs te krijgen. 

Lees meer...

In de Chocolade Fabriek

Ken je die film van Willy Wonka in de Chocolade fabriek nog? Wonka, de oprichter van de chocoladefabriek en de uitvinder van allerlei soorten snoep en chocolade zoals de bekende Wonka repen. Hij is een genie op het gebied van de ontwikkeling van snoepgoed. Overal chocolade in kleine blokken of een rivier van vloeibare chocolade en kleine mannetjes in een kleine chocolade bootjes. Je hebt er vast beeld bij...... de fabriek lijkt een paradijs, een grote wereld van chocolade. Ik voelde mij als een kind in de chocoladefabriek van Wonka toen ik al die chocolade soorten van Willies Cacao mocht proberen. 

Lees meer...

Bootje varen, theetje drinken... SAIL 2015

SAIL Amsterdam is het grootste evenement van Nederland. Sinds 1975 varen elke 5 jaar ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Het IJ is dit jaar van 19 tot en met 23 augustus het decor van diverse nationale en internationale Tall Ships. Net als vijf jaar geleden had ik het geluk mee te mogen varen langs deze prachtige schepen. 

Lees meer...

Pop up restaurant in the air

Het klinkt onwerkelijk, een pop up restaurant in the air. Je eerste reactie is dat het niet mogelijk is of dat er gekookt wordt op een grote wolkenkrabber, maar niets is minder waar. Deze mini documentaire mag je niet missen!!! 

Lees meer...

Food Unplugged

Het FoodFestival als inspiratie voor iedereen. Of je je nu foodie, vakidioot of liefhebber bent die bewust bezig is met eten en drinken.. op foodunplugged wordt stil gestaan bij eerlijk eten. Met Van Gogh als culinaire inspiratiebron voor deze tweede editie kun je kennismaken met de kleine telers, producenten en boeren en het verhaal achter het product ervaren. Een belevenis voor iedere foodliefhebber! 

Lees meer...

Food tour Sevilla

Marktdag: De laatste dag van ons culturele en culinaire bezoek aan Sevilla breekt aan. Vandaag is het marktdag voor Mercado de Triana. Net als in de voor ons bekende markthallen kun je hier ook goed ontbijten. Vamos a mercado de Triana...
 
Lees meer...

Travelblog Sevilla

Buenos dias Sevilla!! Wakker worden in Spanje, na een goede nachtrust gaan we op zoek naar een ontbijtlocatie. In Spanje eet men net als in andere steden ook buiten de deur, net als in New York en London. Gisterenavond reeds een mooie bakkerij en patisserie gespot achter de kathedraal La Giralda aan de Avenidas de la Constitucion, genaamd Horno de San Buena Ventura. De perfecte locatie voor een traditioneel Spaans ontbijt. 
 
Lees meer...

Culi & Travel blog; Sevilla

In de wereld van eten en drinken kun je in Nederland perfect uit de voeten, maar soms heb je dat je wordt getrokken om je scope te verbreden. Je wordt nieuwsgierig naar Food in de landen om ons heen. Na mijn Italië ervaring van eerder deze maand, had ik zin om naar Spanje te gaan.... Het werd uiteindelijk Sevilla.

Lees meer...

Van Jeneverhoofdstad tot Gincity

Enkele weken geleden hoorde ik van het Jeneverfestival in Schiedam. Bij de herinnering aan jenever moest ik direct aan mijn grootouders denken, die in het weekend een glaasje ‘Groan Jenever’ dronken. Niet bepaald een hippe associatie en van deze tijd zou je zeggen. En dan toch een Jeneverfestival? Dat maakte mij erg nieuwsgierig meer te ervaren over deze drank. Samen met een bevriende F&B professional ging #Foodie-on-Toer op onderzoek uit....

 

Lees meer...

Taste of Amsterdam 2015

Afgelopen vier dagen stond Amsterdam in het teken van Food. Voor alle foodliefhebbers, kookgekken en culinair onderlegde mensen werd er in het Amstelpark Taste of Amsterdam gehouden. Een prachtig evenement dat voor de zevende keer in de hoofdstad plaats vond. Samen met ruim 25.000 bezoekers was Foodieontoer erbij en maakte deze fotoblog....

Lees meer...

Tour d'Italia - Food inside tour, tweede dag.

Bon Giorno! Na een korte nachtrust wakker worden in Italië, in Turijn met uitzicht op de bergen en een zonnetje dat er door probeert te komen. Een veelbelovend begin voor de tweede dag van de Food inside tour. Eerst op z'n Italiaans genieten van een heerlijke espresso en een ontbijtje, ofwel in alle rust de dag beginnen. Voor de liefhebbers en diegenen die het Italiaanse nachtleven goed doorstaan hebben is er optioneel een keuze uit twee tours. Een stadswandeling door Turijn of een bezoek aan het Museo dell’Automobile. 

Lees meer...

Tour d'Italia - Food inside tour, eerste dag.

Vroeg in de ochtend ging de wekker, nog even een heerlijke kop vers gebrande koffie en vlug onderweg naar de luchthaven Schiphol. Vandaag gaat Foodie-on-Toer samen met meer dan 135 foodies en collega’s uit de food branche op Trendtour naar Italië.  Opzoek naar de herkomst van het het echte eten en genieten van La dolce Vita in het prachtige Piemonte.

Lees meer...

De populariteit van Food Festivals

De afgelopen weken is er weinig plek meer op de kalender vrij. Vrijwel elk weekend kun je ergens in Nederland een Food Festival bezoeken. En voorlopig gaat dit de gehele zomer nog door. Vorige week gaf Amsterdam de aftrap met de Rollende Keukens en in het pinksterweekend zette het Food Festival TREK zijn Food Trucks neer in het Utrechtse Griftpark. Maar wat maakt deze festivals nou zo geliefd?

 

Lees meer...

Amsterdam Coffee Festival

Ruim twee jaar geleden heb ik ooit een mooie foodpairing tussen kaas en koffie gehouden. Toen mij ter oren kwam dat het Coffee Festival naar de hoofdstad kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Kaasboerontour dompelde zich vandaag onder in de wereld van koffie. 

Lees meer...

Hospitality in retail, boodschappen doen met een beleving….

Het was best schokkend nieuws in de foodbranche toen Van der Valk aankondigde een versmarkt te gaan openen. Het is natuurlijk best vreemd dat een partij waarvan je het niet verwacht ineens in een branche stapt waar niet zijn core business ligt. Een moedige stap, maar als je er goed over nadenkt is deze move toch helemaal niet zo vreemd.... Retailing en hospitality zijn zeer nauw verbonden met elkaar.

Lees meer...

Ambachtelijke Producten & Foodpairings

Herken je dat gevoel?  Een gevoel dat je iets graag wilt doen, maar niet dat er een specifieke aanleiding is… Bijvoorbeeld dat je onwijs veel zin hebt in champagne, maar dat je geen speciale gelegenheid hebt? Dan kun je twee dingen doen, één je laat de champi koud liggen of twee je creëert een gelegenheid. Dit laatste gevoel had ik recent ook, had zin om een blog te schrijven, maar een specifieke gelegenheid was er niet…dus vandaar een nieuwe blog categorie;  Ambachtelijke producten & Foodpairings. De eerste keer de mooie combinatie Balsamico en Reypenaer Kaas.

Lees meer...