Mini Lunch Inspiratie Tour

Op weg naar Rotterdam voor twee afspraken had ik tussen de middag wat tijd over. Het stond al enige tijd op mijn lijstje om te bezoeken, de Fenix Food Factory. Helaas kwam het er steeds niet van, maar vandaag kon ik een bezoekje aan de FFF perfect combineren...Samen met twee #culimaatjes opzoek naar een mini lunch break....

 

Het is een prachtig contrast als je aan komt rijden op Katendrecht tussen de verouderde loodsen en de skyline van Rotterdam. Het deed mij terugdenken aan bepaalde delen van New York nabij de Highline in Meatpacking District. Dit gedeelte van Rotterdam is bijzonder netjes opgeknapt zeker in vergelijking met een aantal jaren geleden. Er is een mooie loopbrug gemaakt naar Kop van Zuid, wat de Fenix Food Factory een zeer druk bezochte locatie maakt.

    

 

Aangekomen bij de loods stappen we naar binnen en kom je in één grote ruimte met in het midden diverse mogelijkheden om elkaar te ontmoeten voor kleine maar ook grote gezelschappen. Grote lange tafels worden afgewisseld met kleinere intiemere lounge banken. Door de loods heen worden door diverse producenten prachtige en eerlijke producten aangeboden. Van authentieke paté van firma Bijten en diverse groentes en sappen bij Rechtstreeks tot een prachtig assortiment ambachtelijke kazen bij Marijke Booij, en er is zelfs een proeflokaal van de Kaapse Brouwers. 

Het is lunchtijd dus samen met #culimaatje Barbara (Culimaatje Remy had helaas afgezegd) starten we met een heerlijke sandwich met boeren- en geitenkaas bij Jordy’s Bakery. Net als op de Nieuwe Binnenweg presenteert Jordy hier een mooi assortiment desem broden. Bij binnenkomst wordt je al verleid door de geur van brood…heerlijk! Bij de firma Rechtstreeks nog een lekker troebel appelsapje gescoord en buiten aan de kade in de zon van de lunch genoten. Uiteraard met geweldig uitzicht op de Maas met al zijn bedrijvigheid van o.a. watertaxi's die af en aan varen. Met de skyline van Rotterdam met diverse markante gebouwen en de Erasmusbrug op de achtergrond maakt het gevoel van genot compleet. Even van de wereld, in alle rust genietend van de lekkere mini lunch. Tot besluit van de lunch nog even een dubbele espresso en een cappuccino van Stielman Koffie. Wat kan het toch mooi zijn, genieten van de kleine dingen....daar word ik nou vrolijk van.

In het weekend is het ook op het buitenterrein druk met diverse #foodtrucks, deze waren er nu niet, alleen een foodtruck met Crepes stond er. Ik kan mij voorstellen dat dit op een mooie zonnige zaterdag een enorme aantrekkingskracht heeft en ben dan ook absoluut van plan dan eens terug te komen.

 

Helaas riep de plicht weer en moest ik deze aangename break in het zonnetje stoppen om naar mijn volgende afspraak te gaan, maar niet voordat ik op de Nieuwe Binnenweg even langs Koekela gereden ben. Wat een geweldige zaak is dit, leuk concept en lekkere brownies en koekjes. Je kunt hier niet weg gaan zonder iets te kopen voor thuis.... Absoluut de moeite waard om even te stoppen als je in Rotterdam bent! 

 

                                                                           

 

 

Ook geïnspireerd geraak? Check voor meer informatie en locatie:

www.fenixfoodfactory.nl  

www.koekela.nl

 

#kaasboerontour