Kaasboerontour kiest het luchtruim....

#Kaasboerontour of beter gezegd #kaasboerintheair, kiest het luchtruim. Vandaag op uitnodiging een bezoek gebracht aan de vernieuwde terminal van Brussel Airport op zoek naar foodspots en retailconcepten.

Al vroeg ging de wekker en na een goed ontbijt met vers gemalen koffie ging #kaasboerontour de baan op.  Na de veiligheidsinstructies op het navi systeem te hebben gelezen koos ik het luchtruim en zette ik koers naar de destination. Hier en daar een beetje laag gevlogen om uiteindelijk de landing in te zetten voor Brussel Airport. Na een goede en voorspoedige vlucht zette ik de kist aan de vernieuwde gate van de terminal op de luchthaven van Brussel. Na de nodige veiligheids controles te hebben gehad kon de zoektocht op “airside” naar de foodspots en retailconcepten beginnen. 

De nieuwe terminal geeft een prettig gevoel door het vele licht dat door de grote ramen heen komt en is absoluut een plek dat zeer ruimtelijk aandoet door de hoge plafonds. Zeker en vast een grote verbetering in vergelijking bij de oude terminal, die een donkere en iet wat bedompte indruk achterliet. De terminal is gebouwd rondom het platform waar de vliegtuigen aan de gate staan. Hierdoor is er altijd beweging en iets te kijken voor de wachtende passagiers.  

 

Om in de vernieuwde terminal te komen moet je nu door een walk-through shop. Een concept dat je op steeds meer luchthavens tegen komt. Deze shop is in Brussel erg goed uitgevoerd en geeft je een indruk van luxe en overtreffende trap. Je wordt verleid met parfum, make-up, chocolade of diverse sterke dranken, erg mooi gedaan...

                                

 

Eenmaal door de shop kom je in de vernieuwde terminal. Hier vinden we diverse horeca concepten, van de bekende formule Panos tot een Sushi to Go concept.  

                               

 

Maar uiteraard ook diverse retailconcepten met o.a. de bekende formules met mooie kleding voor hem en haar, lingerie, sieraden en juwelen afgewisseld met formules van Starbucks of een Juicebar waar jezelf je eigen smoothy kunt laten maken. Opzoek naar de foodconcepten vallen direct twee formules op, uiteraard de Gourmet Fine Food en Belgian Chocolate, een nieuwe formule waarin je het gevoel hebt in een heuze Belgische Chocolaterie te zijn. Hier kun je je eigen bon bon set samenstellen en uiteraard heb je de vrijheid om diverse pralines te proeven. Een concept dat we waarschijnlijk in de nabije toekomst op meerdere airports terug gaan zien.

 

                                

                                   

                              

 

De vernieuwde terminal is in vergelijking met de situatie zoals deze vroeger was een verschil van dag en nacht. Wat een prachtig mooi resultaat is het geworden! Niet alleen de terminal zelf geeft een prettiger gevoel, je kunt kijken op de platforms en er is veel meer te zien/doen. Reizen vanaf Brussel begint steeds meer een beleving te worden, iets dat tot voor kort alleen nog op onze nationale luchthaven Schiphol het geval was. Nu wil ik Schiphol absoluut niet vergelijken met Brussel, maar met de nieuwe terminal is deze luchthaven er absoluut in geslaagd om een beleving neer te zetten. Mijn complimenten, ik kan een vertrek vanaf Brussel aan iedereen van harte aanbevelen.

Na een dag vol inspiratie, mooie travel retail concepten en diverse horeca verder werd het tijd om te boarden. Ik begeef me weer naar de parking gate en vraag de verkeersleiding toestemming om te vertrekken. Nadat het sein “clear to take off” is gegeven zet ik de reis in back home.  Wat blijft het toch een fascinerende wereld dat travel retail… 

#kaasboerontour