Het Gouden Kaasmes

Het winnen van het Gouden Kaasmes is een van de meest prestigieuze prijzen die je als speciaalzaakondernemer kunt winnen. Jaarlijks wordt er een competitie georganiseerd waar je als vakspecialist kans kunt maken op deze fel begeerde prijs.

De deelnemers worden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, personeelsbeleid en hygiëne & netheid van de winkel. Een onafhankelijk jury team (bestaande uit een vakjury uit de branche en een consumentenjury) hebben de afgelopen maanden aangekondigd en onaangekondigd bezoeken gebracht aan de genomineerde winkeliers. Uit de vijf genomineerden komt uiteindelijk een winnaar, wie tijdens het Branche-event het Gouden Kaasmes uitgereikt krijgt.

Op 16 maart was het zover. Samen met heel kaas liefhebbend Nederland trok #Kaasboerontour naar de sprookjesachtige omgeving van de Efteling. Aangekomen bij het park was er een warm welkom in een prachtig verlicht park. Er heerste een betoverende sfeer en tegelijkertijd ook spanning en ik voelde mij weer even kind in dit prachtige park. Samen met ruim 350 branchegenoten werden we in de Fata Morgana meegenomen in een reis door de verschillende concepten in de Efteling. Met zeer veel passie kregen we inzichten in hoe je belevingsmarketing kunt toepassen en op die manier meer kunt verkopen aan je gasten/klanten. “We verkopen herinneringen”, aldus de conceptmanager van de Efteling. Als je hier goed over nadenkt is dit briljant. Naar de kaas- & delicatessenwinkels toe was dit een mooie boodschap en parallel. Ook hier is het de kunst om de klant een beleving te geven in de winkel, door presentatie, door te laten proeven, maar ook door de hospitality van de ondernemer en zijn personeel. De klant mee te nemen op ontdekkingsreis met verhalen over de achtergrond en herkomst van de verschillende foodspecialiteiten.

De genomineerden voor de beste Kaasspeciaalzaak als de beste Foodspecialiteitenwinkel doen dit elk op hun eigen manier. Uitgebreid werd er stil gestaan bij alle genomineerden middels een leuk filmpje. Als foodliefhebber werd ik absoluut zeer vrolijk van zoveel mooie producten bij elkaar. Met veel tromgeroffel zijn de winnaars bekend gemaakt;

  • Kaashandel De Brink van Wim Maassen van den Brink uit Deventer is uitgeroepen tot Nederlands beste Kaasspeciaalzaak 2015 en gaat er vandoor met het felbegeerde Gouden Kaasmes.
  • Caulis Delicatessen en Catering, van Maarten van Caulil uit Amsterdam mag zich de beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland noemen.

   

Een geweldige prestatie voor twee toppers uit de branche. Wat een mooie winkels zijn dit, namens #kaasboerontour ook van harte gefeliciteerd! Na dit hoogtepunt werd deze avond afgesloten met een hapje & drankje en gingen de voetjes van de vloer met een optreden van Danny de Munk….

Branche-Event 2015
Kennis maken met alle genomineerden?
Check Lekkernijver